Lad mad være din medicin og 
medicin være din mad
Hippokrates






Oplev en grøn verden af glæde, smag og vitalitet
Madkurser i Ebeltoft, på Maltfabrikken

Kom og bliv inspireret til at lave lækker og sund plantebaseret mad, som alle kan lide.
Vi har fokus på basisk mad med sæsonens friske grøntsager, der er næringsrige, giver energi og styrker kroppen. Vi vil kokkerere med alt fra grøntsager, urter, krydderier, nødder, frø, kerner, bælgfrugter og frugter og lave flere små retter, der giver dig kulinariske oplevelser og idéer til lækker mad for dig og din familie.
Uforarbejdede råvarer og superfoods vil give dig inspiration til alle dagens måltider, snacks, søde sager, dessert og meget mere.

Du vil også blive undervist om plantebaseret ernæring, sundhed og bæredygtighed, samt få en dybere forståelse af syre-base-balancen i både mad og krop.
Efter kurset får du naturligvis alle opskrifterne, som vi har lavet sammen. 

"The Secret of Getting the Best Results for Your Small Business Is Joining the Inner Circle."
Russell Brunson
Al maden er frisk, økologisk, plantebaseret, glutenfri, antiinflammatorisk, mineralrigt, proteinrigt, lav glykæmisk 
 & ENERGIRIGTAlkaline mad!

"TUSINDE TUSINDE TAK for en fantastisk weekend i Ebeltoft!
Vi var helt høje på turen hjem - dog ikke spor sultne ;-)
Vi følte os endnu mere "dybere/nede i" Alkaline. Både mere forståelse men osse mere "selvsikre" / dristige.
...at være i køkkenet hos Simonne er ren luksus. 
Hun har et øje på hver finger, så man aldrig lades alene, og hun har en rolighed og overblik, som skaber tryghed for alle.
Man er aldrig i tvivl om rækkefølge af ingredienser til retten, størrelse og udformning forklares stille og roligt med logisk overblik.
Hun inspirerer til forskellige og evt alternative ingredienser, og pointerer udførligt hvordan man forsigtigt smager til med forskellige krydderier samt deres "styrker":... Jeg er SÅ taknemmelig :-)
- Anni Yde

"Tusinde tak for en dejlig weekend i Ebeltoft på dit kursus.
Det var super lærerig og et skønt hold at være på."
Kh Karen

"1000 tak Simonne - for et skønt og inspirerende kursus med sjov og gode grin undervejs 👏👏
I aften er der masser af grønt til aftensmaden "💚
Kh Birgitte 








Nye hold for 2025

2 DAGE
Marts den 15.-16.
Lørdag kl.14.00-19.00
Søndag kl.09-14.00

2 DAGE
Maj den 9.-10.
Fredag kl.14.00-19.00
Lørdag kl.09-14.00


Sund plantebaseret og et overdådig aftensmåltid
  • Grundprincipperne i det plantebaserede køkken, som lægger grundlaget for næringsrigt måltid
  • ​Krydderier og hvordan de kommer til deres fulde ret med deres aromatiske nuancer
  • ​Tilberedning af grøntsagerne fra rå til kogning, dampning eller bagning, så du bevarer den essentielle næring i maden – og ikke mindst smagen
  • ​Ideer til "Batch Cooking" med årstidens grøntsager, der mætter, nærer kroppen og glæder sanserne
Alkaline vitalitet og energirig morgenmad og frokost
  • ​RAW og Alkaline retter
  • ​Teori i syre-base-balance i mad og krop
  • ​Krydderier og dets medicinske egenskaber
  • ​​Kost plan med de essentielle fødevarer, du SKAL have dagligt, for at balancere dit stofskifte, din pH-balance og blodsukkeret

Kære Simone jeg er utrolig glad for at have været med, det har været utroligt inspirerende og skønt med alle de variationer 🥦🥬🥒🫑🧄🍠🫚🫛🥥
Du er virkelig god til at finde på, og jeg kunne sagtens melde mig til samme kursus, endnu en gang, fordi der er sikkert variation fra gang til gang, tror jeg, og selv med mindre variationer ville det også være spændende. Jeg kan godt lide at du har din fasthed og sunde meninger 👏❤️👏
- Anita Metzdorff

Kære Simonne
Tak for en dejlig dedikeret inspiration. Det lyser jo ud af dig, at du vil alle det bedste. Du har helt ret i, at det kræver en livsstilsændring. 
Jeg er i fuld gang med at leve basisk. Før kurset var det ikke rigtigt gået op for mig, hvordan hele livsstilen var. Det kniber med de kognitive evner, så det hjalp utroligt meget at være tilstede sammen med jer alle.
- Pernille Ejlertsen

"Plantebaseret mad er mere end bare grøntsager - det er smag, glæde og medicin for kroppen og hjernen. Det er brændstof for kroppen og det påvirker også sindet. 
Det er nøglen til et sundere og længere liv."

"Jeg takker for 2 fantastiske lærerige dage- en ny verden åbnede sig for mig omkring den plantebaseret kost og vigtigheden i Alkaline kost.
Har levet ca. 90 -95 % af plantebaseret kost lige siden og det gør min mave- tarm og hele min krop så godt. Følelsen af alt det grønne i min krop gør mig glad og jeg mærker at jeg virkelig gør noget godt for mig selv. Har slet ikke haft trang til kød- brød eller søde sager. 

Er så glad for alt hvad du har lært mig i køkkenet og bruger daglig din bog som info og inspiration."  
- Mona Gerth

Hvad du kan forvente, når du spiser sund plantebaseret og Alkaline kost:

Mere energi
Stærkere knogler
Stabilt blodsukker
Nedsættelse af kolesterol
Reducering af inflammation

Hvad du kan forvente, når du spiser sund plantebaseret og Alkaline kost:

Mere energi: du spiser sund mad, som nære krop og sind
Stabilt blodsukker: næringsrig og fiberrig kost vil du hurtig stabiliserer dit blodsukker
Stærkere knogler: du styrker knogler og muskler med mineralrig kost og sund fedt
Reducer inflammation: du vil hurtig opleve at smerter formindskes imens du spiser de nærende måltider

"Tak, Simonne. Fyldt med glæde og fokus på at vælge alkaline kost (helt) til nu. Godt med et opfølgningskursus. Tak for dig ♥️."  

- Tanya






 Jeg glæder mig til at undervise dig på mit nye 2 dages eller 1 dags madkursus, der vil kickstarte dit sunde liv. Jeg har lavet et samarbejde med Maltfabrikken og ser frem til at afholde madkursus i deres dejlige køkkenværksted i fremtiden. Min passion er at undervise dig i hvor lækkert og nemt det er, at lave sund plantebaseret og basisk mad.

På kurset vil du også blive inspireret med min holistiske tilgang til sundhed og du klarhed på hvad Alkaline kost er!
Jeg er Alkaline Livsstils coach med speciale i syre-base-balance. 
Certificeret plantebaseret kok, mind-body træner og meditations instruktør samt forfatter til en Amazon best-seller "How to Balance your pH, og "Få styr på din syre-base-balance". 

Din sundhed starter i dit køkken. 
Simonne
Hvad kursisterne siger:
" Kære Simonne
Tusind tak for opskrifter, billeder og links og - ikke mindst - for en fantastisk inspirerende weekend i køkkenet "😊😊
Kh Ellen (Ebeltoft fra den 5-6. maj, 2024)
" Anbefaler Simonnes madkurser på det varmeste.
Efter at jeg er begyndt på Alkaline kost, har jeg fået det meget bedre i krop og sind.
I sensommeren 2023 var jeg på mit første Alkaline Madkursus hos Simonne. Det var spændende, og vi gik i køkkenet og lavede mad til hele holdet på skift.
I foråret 2024 fik jeg mulighed for at tage på et weekendkursus og få genopfrisket nogle af principperne. Det var så skønt at være tilbage i Simonnes køkken.
Simonnes er en skøn underviser, og hjælper med at få tingene ind under huden og giver fif til at få de gode principper ind i hverdagen.
Efter at jeg er begyndt med grønne morgen smoothies og alkaline kosten i øvrigt føler jeg ingen sukkertrang og falder ikke i kagedåsen. Det er så godt. 

-Tanya
"Tusind tak for alle opskrifterne. Sikke flot, du har sat dem op. Skønt, at skulle i gang med at lave de velsmagende retter. En for en.
Kærlige hilsner" Dorthe Sand
Deltog på et 3 dages Alkaline kost og meditations kursus
" Kære Simonne
En lille hilsen her fra Tjæreborg med mange tak for sidst. Det var meget inspirerende dage vi havde på Djursland, med meget god teori og fantastisk mad. 
Vi har efterfølgende købt mange grøntsager og holder fast i en grøn smoothies hver morgen. Derudover prøver vi også at leve meget grønt, laver glutenfri boller og har fået en del supper. Lidt kylling og fisk får vi. I aftes fik Mogens helt vild meget lyst til leverpostej, så han måtte i Brugsen😅.
Vi havde gæster søndagen efter kursus, da prøvede vi forskellige opskrifter bl.a. 
tærten med "cremefraice" sovs og falafler, de var godt tilfredse.

Mange kærlige hilsner
Mogens og Hanne fra Tjæreborg
Deltog på et 3 dages Alkaline Livsstilskursus 
Hej Simonne 
Elsker dine opskrifter på kurset og super skøn overnatning og dukkert ved Thorsø i Silkeborg! 
Ja jeg er så godt igennem ialt 14 dage med basisk grønt efter VOKS Princippet. 
Kurset var en kickstart og jeg var top motiveret og startede blidt op droppede kaffe sukker mælkeprodukter korn og kød - og ind på Madlisten kom de skønneste grønsager olier nødder og salt.
Mine detox symptomer var til at leve og kun lidt i starten da de viste sig jeg ikke drak nok vand, så efter 3 l vand dagligt forsvandt problemet.
Jeg har spist flere bladsellerier end nogensinde og har slæbt grønsager hjem og har leget i køkkenet - så sjovt
Har kun lyst til grønsager Nu😂
Tog en fiskedelle og rugbrød i går men i dag blev det suppe og smoothie igen.
Det er så skønt og min krop elsker det!
Jeg havde tabt 3,5 kg men det bedste der er sket er at mit forhøjede blodtryk har normaliseret sig !! Jeg er så glad, holder naturligvis øje om det ryger op igen !
Men det er virkelig dejlig at være fri for medicin.
Min lichen Sclerosus Holder sig også stadig væk.
Så nu skal min slidgigt have god tid så håber jeg også det vil bygge op igen og blive smertefrit - det satser jeg på. Min hud mit hår og mine øjne stråler og min energi er tip top. 
Kh Hanne Munk Kure, skagen

Hej Simonne 
Mad fra ALKALINE er helt speciel dejlig, synes jeg, og det var en dejlig oplevelse at være på dit kursus. Hele din tilgang, din måde at undervise på og give faglig viden, er guld værd.

" Kære Simonne. 
Tusind tak for nogle dejlige dage i dit selskab. 
Jeg er meget inspireret, og har her til morgen lavet en dejlig juice til min mand og jeg.  Hans er heldigvis også interesseret i at forbedre sit liv på denne måde. ( 82 og knæopereret)  
Jeg lavede vandtesten m alm postevand og mit eget basevand. 
Vi juicede frisk spinat, blegselleri, ruccola, en lille agurk og 5 små tomater og 1/2 citron. 
Lidt salt og olie i/ frisk og dejlig.  
Derefter basevand m din salt og 2 dråber klorofyl i(😂) maven virker godt. 
Laver suppe i aften, og går en glad tur.  
Har læst om baggrunden for dit skifte. Godt gået. .."

Kærlig hilsen, Amahlie Friss, Sjælland

Hej Simone og Sanne
I er da Godt nok hurtige - tak for opskrifterne 🤗 de første er allerede gentaget. Og min kære mand er begejstret. 
Lidt feedback på kurset:
Jeg oplever at jeg blev provokeret, inspireret og motiveret. Sammenlagt et veltilpasset spark i røven! Og det er hvad jeg gerne ville. Der var megen ny viden, og den jeg havde fik jeg konkretiseret. For mig personligt var det super at vi var et lille hold - det passer godt til mig. 
Du efterlyser om der er noget du kunne have gjort anderledes - det har jeg ikke nogen bud på, synes at du / i er meget kompetente og så er i begge to passionerede omkring emnet og er det med den i nu er - så jeg oplever at jeg har fået den ægte vare - tak for det."

Kærlig hilsen, Annelie Winkel, Sønderborg

"Kære Simone 
Først tusind tak for en fantastisk weekend og din dejlige måde at undervise på. Det var spændende og vi fik rigtig meget med hjem til at arbejde videre på.
Du gjorde det så godt, så man kan “høre” dine gode råd hele tiden. 
Kærlig hilsen, Bente Frederiksen, Ålborg
"Kære Simone 
Det er mig der takker for 2 fantastiske lærerige dag- en ny verden åbnede sig for mig omkring den plantebaseret kost. 
Har levet ca 90 -95 % af plantebaseret kost lige siden og det gør min mave- tarm og hele min krop så godt. Følelsen af alt det grønne i min krop gør mig glad og jeg mærker at jeg virkelig gør noget godt for mig selv. Har slet ikke haft trang til kød- brød eller søde sager. 
Har bevidst valgt at spise fisk 2 gange og lidt cultura den sidste uge......fordi jeg er vild med det.
Og får jeg på et tidspunkt lyst til kylling eller andet kød på et tidspunkt spiser jeg det. 
Jeg prøver at følge VOKS kuren ang vand- smoothier/ juice og derudover er alle mine måltider plantebaseret. Det er sjovt og spændende. 
Er så glad for alt hvad du har lært mig i køkkenet og bruger daglig din bog som info og inspiration.  
Kærlig hilsen, Mona Gerth, Vejle
"Kære Simone 
Jeg vil bare lige sige tusind tak for dit kursus og de fantastiske opskrifter. Jeg har taget kosttilskudene og spist mest basisk - efter 17 dage gik min krop af sig selv i faste, jeg havde kvalme og kunne ikke få en bid ned. Drak masser af vand og urtete... Så er kiloene raslet af, jeg har indtil nu tabt 10 kilo efter vores kursus for 1½ måned siden (november 2019). Min fasteperiode varede 9 dage, så forsvandt kvalmen og appetitten kom tilbage. Jeg har spist 2 liter olivenolie i de 1½ måned, og masser af grønsager osv. 
Det er fuldstændig fantastisk - jeg spiser sund mad, har fået min 'gamle slanke krop' tilbage 😉. 
Kærlig hilsen Joan Rytter, Kolding
"Hej Simonne

Tak for links, opskrifter og ikke mindst en super weekend. Jeg er blevet meget inspireret og har allerede fået lavet bønnebøffer og grønne smoothies😊👍🏼

Herligt du åbner dit hjem og hjerte op for os kursister. Der er en hjemlig og tryg atmosfære i dit hyggelige hjem. Det virker intenst og rart, at vi kun er 6 personer på livsstilskurset. 
Dejligt med variationen mellem teori og praksis, mellem snak, meditation og madlavning. 
Jeg kan godt lide din personlighed, og jeg har fået lyst til at ændre vaner og livsstil... også på hjemmefronten😀.
1000 tak 💛"

Kærlig hilsen 
Susie Kristensen, Vejle
"Jeg var på kursus hos dig 6.-7. December. 
Kurset levede fuldt ud op til mine forventninger, og jeg har lært en masse. Blev meget inspireret ift madlavning på en anden måde. Jeg har købt mig en vitamix blender og laver grøn smoothie hver dag, samt laver dressinger og supper. Er også begyndt at spire selv. Købte kande hos dig som sænker pH værdi og jeg kan slet ikke undvære den. 
Jeg lever meget sundere i dag og jeg har fået mere energi 😊
Jeg savnede ikke noget på kurset og jeg kan absolut anbefale kurset til andre. 
Kærlig hilsen 
Mvh Åse Sloth, Vejle
"Jeg deltog i Simonnes kursus, idet jeg søgte noget, der kunne afhjælpe et ustabilt blodsukker, hjælpe på lavt stofskifte og i det hele taget give kroppen et boost. 
Det fik jeg. Spændende retter, smoothies og dessert. Dejlige omgivelser, søde mennesker og en super energi. Der blev hakket og snittet. Kogt, stegt, smagt til og vurderet og ikke mindst serveret - de dejligste retter med tilbehør. 
Super inspirerende kursus. 
Gerthie Elsen, Tinglev
"Tusind tak for et helt igennem super inspirerende  kursus.
Vi (min mand og mig) er i fuld gang med dine skønne
velsmagende supper og smoothies.
Der ud over, så har det allerede bredt sig til min søster og svoger, som
har kastet sig over din bog, og nu også er i fuld gang.
Kan anbefale alle at bruge en weekend med dig, Simone".
Mange hilsner fra
Hanne Maria Tarp, Svendborg
"Det har været meget givende at være med og givet god inspiration. Spændende at møde de andre og høre om deres liv og hvad, det indebærer. Det sætter jo ens eget liv i perspektiv".
Sanne Larsen, Ebeltoft
"Synes, du havde en rigtig god måde, at undervise på, og små intime hold, gør det hele hyggeligere, mere overskueligt og rart.
Det var rart, at du gav dig tid til at svare på vores spørgsmål.
Vi bruger opskrifterne, som supplement og som andet og sundere tilbehør, men samtidig er det svært, at omlægge hele sin kost, men vi spiser, sundere, men stadig ret traditionelt.
Brian er rigtig god til at spise en gazpacho smoothies start hver morgen, som morgenmad.  
Broccolisuppen er vi rigtig glade for, har spist den flere gange, og ligeledes serveret den for gæster, som synes, den var lækker.
Det var rart, at du gav dig tid til at svare på vores spørgsmål. Du er meget lyttende og følende, mht. hver enkelt deltager.
Meditationsøvelsen vi lavede, da vi talte om Brians’ stress, virkede godt på Brian, og var et ekstra
positivt plus"
Anne-marie og Brian Greffel, Århus
”Jeg fik Alkaline Livsstils-Kursus i gave fra min kone.
På kurset hos Simonne lavede vi lækker og inspirerende mad og jeg fik løbende coaching om bla. vigtigheden at indtage sundt morgenmad.
Jeg er nu for første gang i mit liv begyndt at spise morgenmad, en basisk smoothie så jeg drikker nu min morgenmad.
Det har givet mig mere energi!
Desuden er jeg blevet motiveret til at lave plantebaseret mad 5-6 gange om ugen til min familie.
Endnu engang tak for et rigtig godt kursus”.
Kurt Lund Nielse, Silkeborg
“Jeg har deltaget på Simonne Holms Livstilskursus 18.-19. jan. 2019. Jeg havde brug for at ændre min kost og levevis, da jeg har døjet med kronisk forstoppelse og træthed i muskler og led gennem mindst 1½ år. De to dage i Simonnes køkken var vildt inspirerende og jeg har levet alkaline i mit eget hjem siden. Når jeg er i byen spiser jeg det bedste af det der serveres og har det fint med det.

Jeg er meget glad for at have deltaget i kurset, da jeg fra første dag herhjemme har haft et afslappet forhold til hvilke blandinger jeg laver af hhv. juice, smoothies og supper. Jeg har brugt PH-tabellen til at vælge indhold, mere end jeg har brugt selve opskrifterne. Jeg har fået mod på at lave de små lækre tilbehør som pesto og saucer, de giver en dejlig smag til næsten alt. Grundprincipper som kort stegetid, kort kogetid mv. blev fint introduceret på kurset, så det er nemt at gå til fremover. For mig gælder det om at have de rigeligt med grøntsager mv. i huset, så er det en fornøjelse og nemt at leve basisk.
Resultatet er at jeg har fået mere energi og ikke er forstoppet mere. SKØNT.
Ud over kosten er jeg blevet mere bevidst om åndedrættets funktion for mit velbefindende. TAK.”
Marianne Troelsgaard, Brædstrup
“Først og fremmest mange TAK for et super inspirerende mad-kursus for 14 dage siden (2. og 3. nov.) hos dig. Det kickstartede mig total, så jeg fortsatte de følgende 3 dage med grønne juicer, smoothies og supper (som du foreslog) og føler nu at det bare ”kører” godt inspireret af bogen og de opskrifter vi brugte, der er smidt 3 kilo og kroppen er allerede mere let og energisk og leddegigt-smerterne er til at håndtere uden smertestillende”.
– Else, (diagn. Leddegigt i 2009)
“Min mand og jeg er altid på udkig efter inspiration til en bedre livsstil og helbred. Vi har prøvet mange ting som vi godt kunne lide, men desværre ikke har kunnet holde fast i i dagligdagen. Efter Simonnes kursus som var enormt interessant og inspirerende har vi formået at ændre det. Vi er i fuld gang med at udskifte dårlige madvaner med sunde alternativer. Det der har overrasket mig mest er hvor lækkert maden smager og hvor meget jeg nyder at se alle de farver på min tallerken. Jeg kan højt anbefale at man prøver kurset.”
– Yvonn Larsen, Silkeborg
© Copyright 2024 - All Rights Reserved, Alkaline Institute